Dette går MDG til valg på i Indre Fosen

Miljøpartiet De Grønne jobber for livskvalitet, levende lokalsamfunn og klimahandling. Les om hva vi vil fokusere på i kommunestyret i Indre Fosen i perioden 2023-2027.

I kommunestyret vil vi:

  • tilrettelegge for mer uteskole og praktiske og estetiske fag i skolen
  • etablere hensiktsmessige gang- og sykkelveier eller stier i 4 km omkrets rundt skolene
  • bedre tilbudet innen psykisk helse og tilgang til helsesøster på ungdomstrinnet
  • ta initiativ til landskapsvernområder for «skånsom hogst»
  • erstatte ny planlagt høyspentlinje Selnes-Hasselvika med sjøkabel
  • bevare matjorda og videreutvikle det sterke landbruksmiljøet vi har i kommunen, med fokus på bøndenes psykiske helse og trivsel
  • prioritere ressurser til næringsutvikling i kommunal regi, og sørge for tilgjengelig næringsareal i alle deler av kommunen
  • sørge for attraktive boligtomter i alle bygder i kommunen, og stimulere til flere lettstelte leiligheter i bofellesskap for eldre, slik at flere kan bo lenge hjemme

Våre listekandidater:

  1. Vegard Heide (1960)
  2. Jan Erik Furunes (1957)
  3. Liv Victoria Sveinsdatter Haugli (1988)
  4. Kenneth Bjørkli (1979)
  5. Lene Ludvigsen (1983)
  6. Anton Van Genugten (1970)
  7. Tora Heide (1990)

 

Alder: 63
Bosted: Nøst, Rissa
Yrke: Seniorrådgiver i Asplan Viak, energi og miljø i bygg

Hvorfor ble du med i politikken?
For å bidra til mer reelt grønn politikk. Dessuten for å slippe å skjemmes når barnebarna om 25 år spør hva jeg bidro med da menneskene enda kunne hindre storstilt global oppvarming.

Hjertesaker:
Nytte naturen uten å utnytte, høste av naturen uten å ødelegge. Og det har vi jo egentlig lang tradisjon for i vår kultur. Dette dreier seg om utnytting av utmarksbeite til produksjon av sunt kjøtt, hogst uten flatehogst, mm. Som et alternativ til totalt vern av skog, bør vi innføre landskapsvernområder for "skånsom hogst". I tillegg er det viktig med større sjølforsyningsgrad når det gjelder korn, grønnsaker, frukt og bær.
En annen hjertesak er mer praktiske fag i skolen. Det gir både bedre læring og helse.

Dessuten bør vi satse mer på energieffektivisering i bygg. Det gir reduserte klimagassutslipp, frigjør el-kraft som kan brukes til elektrifisering av transport, og det blir flere lokale arbeidsplasser. Hadde vi satsa ordentlig på energieffektivisering i bygg, hadde vi spart mye mer energi enn alle vindmøllene i landet produserer.

* Vegard Heide stiller som partiuavhengig kandidat på toppen av ei liste som forøvrig består av MDG-kandidater. Han går til valg på lokalprogrammet til MDG i Indre Fosen.